A weboldal cookie-kat használ. További információk.
 • ganoderma ganoderma-text KÍNÁBAN MÁR TÖBB EZER ÉVE
  RENDKÍVÜL HATÉKONY
  GYÓGYNÖVÉNYKÉNT TARTJÁK SZÁMON.
  OLYAN GYÓGYNÖVÉNY,
  MELYNEK NINCS MELLÉKHATÁSA
  MÉG HOSSZÚ TÁVÚ HASZNÁLAT UTÁN SEM.
  JAVÍTJA A SZERVEZET ÁLTALÁNOS
  ÁLLAPOTÁT, ÖNGYÓGYÍTÓ KÉPESSÉGÉT.
 • ganoderma ONE DRAGON MODELL A TERMELÉSTŐL AZ ÉRTÉKESÍTÉSIG
  A TELJES FOLYAMATOT
  A VÁLLALAT TARTJA KÉZBEN.
 • ganoderma VÁLTSD VALÓRA AZ
  ÁLMAIDAT A DXN-NEL!
  RAGASZKODJ
  AZ EGÉSZSÉGEDHEZ!
  LÉGY ANYAGILAG
  FÜGGETLEN!
  ÉLJ MAGASABB
  ÉLETSZÍNVONALON!
  VALÓSÍTSD MEG
  ÖNMAGAD!
CSATLAKOZZON
MOST!
2012 December
H K Sze Cs P Szo V

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Keresztnév:

E-mail:

Termékismertető   Üzleti lehetőség

Írja be a képen látható feliratot!

captcha
Kérek egy újat!

Visszahívunk!

Ha úgy érzed, hogy inkább személyesen szeretnél erről az üzletről velem, vagy munkatársaimmal beszélni, add meg a
Nevedet:

 

Kérlek a telefonszámod mellett add meg az országod kódját (amennyiben nem Magyarországon élsz)!

telefonszámodat:

 

vagy Skype elérhetőségedet:

 

vagy e-mail címedet:

 

és írd be a képen látható feliratot!

captcha
Kérek egy újat!

 

dec

28

Idei utolsó bejegyzésként egy most történt személyes élményem osztom meg Veled, kedves Olvasó!


Gondolom már hallottad, vagy olvastad, hogy a vonzó személyiséggé válás az egyik óriási értéke a hálózatépítésnek.
Éppen ezért egy halom új szokás kialakítását tűztem ki célul. Az egyik ilyen elérendő szokás, hogy nem húzom fel magam apró-cseprő dolgokon (ezen még most is dolgozom). De lássuk a sztorit:


A munkahelyen a főnökasszony elküldött cigarettáért. Nna, pont ehhez van kedvem, hogy asszisztáljak egy egészség romboló tevékenységhez!
Rendben, mondtam, majd az első benzinkúthoz hajtottam. Az úton persze dohogtam magamban, szuper, hogy lehet még csicskáztatni, csak mert még szükségem van a mókuskerékre. Aztán felderengett az új szokás – tudod, "no mérgelődés" -, így inkább elhessegettem a negatív gondolatot.


A benzinkúti kasszánál kifizettem a 2doboz cigarettát, majd… majd hirtelen eszembe jutott valami: a profi mlm magazin decemberi számát még nem vettem meg, hátha itt hozzá juthatok. Még 1db volt belőle, az pont rám várt.
Mosolyogva távoztam, hisz már megvolt az én „hasznom”.

 

Visszaérve stikában gyorsan átlapoztam (mégiscsak munkahely) és alig hittem a szememnek:
a Guruló Egyetem megnyitja „online kapuit” és híres külföldi sikerguruk cd-it magyarra fordítva közzé teszik. Évek óta ez volt az egyik vágyam!  Hihetetlenül fellelkesültem! Kb. 2éve minden holtidőt igyekszem kihasználni hanganyagok, szemináriumok hallgatásával: autóvezetés közben, mosogatás közben, futás közben.
Még aznap este rendeltem egy kisebb pakkot Brian Tracy anyagaiból. És mindez mivel kezdődött? Elküldték a „kisdobost” cigiért.

 

brian


Konklúzió: ne mérgelődj, hisz nem tudhatod, miért történnek meg bizonyos dolgok. Néha elég, ha csak sodródsz az eseménnyel és figyelsz, hogy hozhatod ki belőle a legtöbbet. 

 

 

dec

21

Paradigma 2.rész

2012.12.21 - péntek

Előző bejegyzésemben http://alomkave.hu/blog-2012-12-14-Paradigma_1_resz megígértem, hogy két személyes példával fogok élni a paradigmát illetően.


A paradigmák azok a begyepesedett szokásaink –és itt most a negatív, hátráltató szokásokra gondolok-, amik miatt megreked a fejlődésünk azon a szinten, ahol jelenleg állunk és mindez változatlan marad, amíg nem teszünk ellene.
Ez a tény pedig az erős ösztönű tudatalatti cápánkat fenemód ingerli, hisz az ő feladata az, hogy bármi áron őrizze az állandóságot. Ezért fontos, hogy a szokásokat elérhető célokká alakítsd.


Az első személyes példa nem más, mint a korán kelés.
Ez persze nem nagy kunszt akkor, ha az ember dolgozni megy, hisz akkor megvan a kellő támogató motivációja a tudatalatti cápánknak: vagy bemész dolgozni, vagy nem kapsz enni! Ugye itt a pénzen elérhető dolgokról beszélek.

De mi a helyzet a szabadnapokkal, délutános műszakokkal? Akkor miért kellene felkelni?


Ha az embernek van célja, akkor áldoz rá: online hálózat építés, elmém hasznos dolgokkal való feltöltése az olvasás, gondolkodás által.


Ám ez a cápámat cseppet sem érdekli, ezért nem kel fel, ha nem muszáj.

 

Megoldás: csináljunk muszáj helyzetet! Ébresztő!

 

„Azt lenyomhatod”-mondhatod. Lássuk, hogy a tudatos elme, az okos professzor tud-e szót érteni a fájdalom és kényelmetlenség elkerülésére törekvő tudatalatti cápával


Prof.: „Idefigyelj! Ha nem akarod, hogy életed végéig csipogjon hajnalban ez a francos vekker, akkor jobban teszed, ha segítesz felépíteni az online hálózatom. Ha így teszel és elérjük azt a szintet, ahol már nincs szükség a munkahelyre, felmondunk, és soha többé nem kell korán kelned! Áll az alku?”

 

prof


Persze már a 2. reggel üvöltött a cápám az alvásért, de következetes maradtam. „Ajándékként” azért megígértem „neki”, hogy hetente beiktatok pihit is, csak hogy ne veszítsük szem elől az "ő" célját: a pihenést.


A kora reggeli „Arany órának” más előnye is van: ugyanis addig van nyugalom, amíg az 5hónapos Kislányom fel nem ébred. Mert aztán már nincs kecmec.


Íme, a következő személyes példám:
Részemről hatalmas paradigmaváltás volt pár hete az első „hosszabb” futásom. Hetente 1-2alkalommal 3-4 kilométereket szoktam futni. Ilyenkor gyakran eszembe jut, hogyan képesek emberek lefutni a maratoni 42km-t, mikor én 4km alatt széthajtom magam? Míg egyszer csak azt nem mondtam magamnak:


„Oké, próbáljunk ki valami mást. Fuss le 5km-t olyan laza tempóban, hogy az meg se kottyanjon.”


Amikor végeztem a futással és szusszanás nélkül jöttem le a futópadról 34perc után (mondtam, hogy laza tempó), hihetetlen öröm járt át:
hisz ebben a tempóban akár a Maratont is le tudom futni szintidőn belül!


A következő 10napban 2x is lefutottam bő óra alatt 10-10km-t, amiben már nem találtam semmi furcsát. Hisz a paradigmaváltás, az, hogy én 3-4km-nyi futásra vagyok beállítva, már a laza 5-ösnél megdőlt. El is döntöttem, hogy kiterjesztem szellemi és fizikai korlátaim:


Lefutom a 2013. Októberében megrendezésre kerülő Maratont! „Ráhangolódásként” pedig a szeptemberi Félmaratont.


Na, mármost! Azért, hogy a cápámnak, azaz a tudatalattimnak ne legyen sansza sem, hogy a kényelmi zónámban tartson, szabotálva ezzel a tervem, az alábbi óvintézkedéseket teszem:


-    online már lehet regisztrálni mindkét eseményre
-    felveszem a kapcsolatot azokkal az ismerőseimmel, Akik már korábban végig futották, ötletekért, tippekért, tanácsokért, edzéstervekért.
-    hétről-hétre vezetem a fejlődésem, megtett távokat, így tettem érhetem magam, ha lazsálnék
-    …és talán a legerősebb külső nyomás: ez a Blog bejegyzés! …hisz a neten futótűzként terjednek a hírek, így a cápámnak nincs mit tennie: segítenie kell a hatalmas erejével a célom elérésében. Így tudja az okos professzor -a tudatos elme- irányítani saját „háziállatunkat”.


Tanácsom:

Álmod meg a céljaid és találd meg hozzá a kényszerítő okokat, hogy végig is csináld, amit szeretnél, mert a jó szándék nem elég.
Jó szokásokkal mesés életet alakíthatsz ki magadnak, ám ha elmulasztod szokásaid megregulázását, az eredményekért csak magad okolhatod.


„A szokások vagy a legjobb szolgálóid, vagy a legrosszabb uraid.” Emmons

 

 

dec

14

Paradigma 1.rész

2012.12.14 - péntek

Napok óta előjön nálam ez a téma:
cd-t hallgatva, könyvet olvasva, hangos könyvben, videóban, szemináriumon.
Paradigma.


Mi is ez, és miért olyan fontos?
A paradigmák alapjában véve a szokásaink és hiedelmeink gyűjtője. Vannak előrevivő pozitív és korlátozó negatív paradigmáink.

 

Általános példa pozitívra:
-    nézz szét, mielőtt az úttestre lépsz
-    reggel és este moss fogat
-    autóban indulás előtt kösd be magad
Ezek legtöbbször védő mechanizmusként funkcionálnak és nagyon hasznosak.


Negatív:
-    „én már nem tudok megváltozni, ilyen vagyok”
-    „a gazdagok mind csalók”
-    „nem tudok lefogyni”
-    „nem tudok leszokni”


Mivel a paradigma a tudatalatti felség területe, így elég nehéz a változás, még akkor is, ha tudjuk, az előnyünkre válna. A tudatalatti feladata fenntartani a status quo-t, azaz az állandót. Bármi, ami ettől eltér, azt veszélyként fogja érezni és azonnal szabotálja. Így jár el a pozitív kezdeményezéseknél is: nem látja át a hosszú távú előnyöket, ő az azonnali fájdalomra és kellemetlenségre reagál. Tehát igyekszik visszaállítani a status quo-t.
paradigma


Mire gondolok?
Vegyünk néhány igen népszerű kijelentést: „Lefogyom”. „Abba hagyom a dohányzást”. „Hetente 3x sportolok”.


Az első 1-2hétben még a lelkesedésünk, motivációnk dominál. Ám mikor a rózsaszín köd elvész és maradnak a szürke hétköznapok a millió megoldandó feladatokkal, csillogását veszti a nemes cél.
Ilyenkor az azonnal reagáló, erős, ösztönös és hatalmas cápa - vagyis a tudatalatti - akcióba lép és vissza akarja venni az irányítást a tudatos elménk fölött:


„Már 10 napja nem gyújtottál rá, ez az egy szál nem számít”. „Ez csak egy süti”. „Ma nem futok, jót fog tenni egy kis pihi”. „Majd holnap foglalkozom az üzlettel”.


Ha bedőlsz neki, a tudatalatti nyert, és elvesztetted a változás iránti szándékod. Ezért fontos, hogy a szokásokat elérhető célokká alakítsd.


1.    Paradigmaváltás
Felismered, hogy bizonyos szokásodon változtatni akarsz. Új, előrevivő szokást akarsz felvenni.

2.    Új szokás kialakítása
A legfontosabb a rendszeresség. 30 napon keresztül minden nap tedd azt, amin változtatni szeretnél. Ha 1nap kimarad, kezd elölről!

3.    Terv készítése, cselekvés

Apró részfeladatokra lebontott cselekvési terv. Tűzz ki határidőt, mikorra szeretnél bizonyos dolgot elérni, vagy megszerezni.

4.    Számonkérés
Ez nem más, mint külső nyomás a tudatalattira, a cápára. Kérj meg Valakit, hogy bizonyos időközönként, pl. hetente számoltasson el, hogy haladsz a terveid illetően.

 


A következő alkalommal hozok is két személyes példát, Nálam hogy működik mindez a gyakorlatban. Addig is kellemes tervezgetést és cselekvést kívánok az új szokások kialakításához!

 

 

dec

7

Gondolkozz másképp

2012.12.07 - péntek

Több önfejlesztő könyvben olvastam már a következő feladatokat:


A)    Mi iránt érzel akkora szenvedélyt, ami minden reggel kiröpít az ágyból, és energikusan nekiállsz?

B)    Találd meg a módját, hogyan tudod ezt a szenvedélyed mások szolgálatába állítani, illetve hasznos értéket nyújtani.


S hogy miért pont ezt a két gondolatot hozom fel? Mert az önerejükből meggazdagodó sikeres embereknek ez a „titka”.


Engedd meg, hogy elmondjam, mi ez az én értelmezésemben, s hogy jutottam el a gondolat-láncban A-ból B-be.


Az én legbelső motivációm a szabadság iránti vágy…ám ez csak „hozadéka” lehet annak, ami iránt szenvedélyt érzek.
De mi lehet az? Mi az, ami kiröpít a szabad napokon is az ágyból? …


Hát persze! Imádok olvasni!
Imádom elmém hasznos gondolatokkal megtölteni, negatív paradigmáim átírni pozitív, előrevivő érzésekre és cselekvésekre. Változtasd meg a gondolkodásod és megváltozik az életed!

 

positiv

 

 

Elköteleztem magam az élethosszig tartó tanulásra: könyvek, cd-k, szemináriumok. Folyamatosan tanulni akarok a világ legnagyszerűbb tanáraitól!
A könyv a Bibliám, a cd a motivációs üzemanyagom, a szeminárium pedig elmém tisztulásának a temploma. Oké! A) kipipálva.


S hogy jön a képbe a B)?
Szerencsére mindazt a tudást, amit magamba szívok, felhasználom egy olyan üzletágban, ahol az önfejlesztés fontosságát nem győzik hangsúlyozni. Az Online hálózatépítés eszköz, ami segít elérni az álmaimat. Segít, hogy rajta keresztül felkeltsem az érdeklődést és a vágyat az emberekben, hogy invesztáljanak időt-pénzt-energiát az önfejlesztésükbe, egészségükbe és saját vállalkozásukba, hogy rajta keresztül Ők is elérjék az Álmaikat.


Megfigyelted, a gazdag és sikeres emberek mikről írnak?


•    „Gondolkozz és gazdagodj” – Napoleon Hill
•    „Sikergondolkodás” – David J.Schwartz
•    „Gondolj merészet” - David J.Schwartz
•    „Hétvégi milliomos gondolkodásmód” – M.Summey és R.Dawson
•    „Az vagy, amire gondolsz” – Zig Ziglar
•    „Milliomos Észjárás Rendszer” – Gerry Robert és Pongor-Juhász Attila

Miért fontos ez?
Mert bármit is vesztesz el, elméd folyamatosan ontani fogja magából a jobbnál jobb ötleteket és nagyszerű lehetőségeket veszel észre.


T.Harv Eker írta csodálatos könyvében „A milliomos elme titkai” című könyvében, hogy
a Gondolatok-->Érzésekhez vezetnek-->amik Tettekre sarkallnak-->ebből pedig következik az Eredmény.


Nagyszerű példát hozott fel: ha van egy almafád, de nem vagy megelégedve a gyümölccsel, mire koncentrálsz? Az almára, tehát az eredményekre. Ám ha meg akarod változtatni a gyümölcsöt, a gyökérzeten kell változtatnod! A gyökérzet nem más, mint a gondolkodásod.


Tehát:
az új Gondolataid-->új Érzésekhez vezetnek-->amik előrevivő Tettekhez-->és ezáltal megkapod azokat az Eredményeket, amiket szeretnél elérni. Amen

 

 

nov

24

Rabszolga felszabadítás 2012-ben

2012.11.24 - szombat

A múltkori bejegyzésemben említettem, hogy milyen nagy hatást tett rám a november 11-én megtartott éves nagy sikerű Network Marketing Mesterelme Nap.


Nagyszerű előadóktól lehetett tanulni, és érdemes volt szavaikat megfogadni.


Szeretném azonban kiragadni Dr. Tóth András neves pénzügyi tanácsadó VIP vendégeknek tartott előadását. A témája a vállalkozás volt, illetve a vállalkozói mentalitás pszichológiai háttere. Lássuk:


Régen, még az ókorban létezett két jól elkülöníthető kaszt. Ők voltak a rabszolgák és a szabadok.
A legtöbb rabszolga az adósok közül került ki. Ugyanis, ha valaki hitelért folyamodott, és nem tudott fizetni, egy valamit fel tudott ajánlani: saját magát. Így-bár mindenki tisztában volt a lehetséges következményekkel-egyre több és több rabszolga lett.


7év után azonban ismét szabaddá válhatott, amennyiben kérte gazdájától. A döbbenetes az, hogy csak nagyon kevesek éltek ezzel a lehetőséggel. Már annyira megszokták nyomorúságos életük, hogy már nem is akartak rajta változtatni. Az emberek 80%-a inkább maradt rabszolga, s szolgálta élete végéig gazdáját, mintsem hogy ismét szabad emberként éljen! A szolga mentalitás hátterében a „biztonság”, a félelem és a megszokás állt. 

 

slave


Teltek-múltak az évszázadok, de az emberek 80%-nál még mindig a szolga mentalitás dominál. Annak ellenére, hogy mindenhol elbocsátások vannak, ergo nem létezik többé a munkahelyi biztonság. A nyugdíjról nem is beszélek, mert mire oda jutna az ember, még a kifejezést is törlik a Magyar Értelmező Szótárból. De nézzük tovább.


Az alkalmazottat a biztonság és a félelem mozgatja. Jövedelem plafonnal rendelkezik, ami nem baj, hisz minden hónapban ugyanazt a pénzt megkapja.
A vállalkozót a magas jövedelem és a szabadság jellemzi. Igaz, nagy tőke kell az induláshoz, sok munkával jár, kockázatos és speciális ismereteket igényel.


Ezeket a rizikókat a legtöbb ember- beleértve magamat is – nem vállalja be.

És itt jön a képbe az MLM, mint vállalkozási forma:
•    passzív jövedelmet lehet elérni
•    nem kell hozzá sok pénz
•    el lehet kezdeni mellékállásban, szabadidőben
•    nem kell hozzá előképzettség
•    megkapjuk az ismereteket
•    nem kell kitalálni a dolgokat, másolható
•    vállalkozói „óvoda”


Az MLM, vagy Network Marketing gyorsított vállalkozói evolúciós folyamat, ahol az embereket vállalkozókká, vezetőkké képzik ki.


Apropó! Tudod, hogy miért nem tanítanak az iskolában vállalkozásról, hálózatépítésről, hatástöbbszörözésről, pénzügyi intelligenciáról, passzív jövedelemről, vezető képzésről? Mert nem ez a cél.


A cél az, hogy modern kori rabszolgákat – azaz alkalmazottakat – neveljenek ki.
S hogy miért? Mert a rabszolgákat mindig is könnyebb irányítani, mint pénzügyeit rendben tartó független embereket. Tudom, erősen hangzik, de ettől ez még így van. A jó hír, hogy van megoldás!


A hálózatépítés ugyanis egy rabszolga felszabadító rendszer azok számára, Akik ki akarnak törni a saját korlátaik közül.


A kérdés pedig az, Te hogy döntesz?